Ana içeriğe atla

Türkiye’nin turizm alanında en dikkat çeken lokasyonlarından biri olan Sapanca’da yer alan ve Sapanca Gölü’ne yürüme mesafesinde bulunan meslek yüksekokulumuz, başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlere yakınlığı ile hizmet sektörüne yönelik programlarıyla öne çıkmaktadır.

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu, Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu adıyla turizm sektörüne nitelikli insan gücü yetiştirmek üzere 2011 tarihinde kurulmuştur. Aşçılık Programı 2012 yılında açılmış olup, 2014-2015 öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır.

Okulumuz 7141 Sayılı Kanun çerçevesinde Sakarya Üniversitesi bünyesinden ayrılarak 18.05.2018 tarihinde Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlanmış ve ismi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir.