Ana içeriğe atla

Peynir Tadımı Etkinliği

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ve Pastacılık Ekmekçilik Programı öğrencilerine peynir eğitimi verildi.

Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona sektör paydaşı olarak Ekol Food firmasını temsilen firmanın değerli şefleri, bölge satış müdürleri katılım sağlarken akademisyenler ve öğrenciler gün boyu süren etkinliğe büyük ilgi gösterdi.

Şef Okan Kadir Celep, Şef Harun Can Gürbüz’ün sunumu ile geçen peynir eğitimi, staj dönemine ve mezuniyete hazırlanan öğrencilere önemli ölçüde katkılar sağladı. Yapılan etkinlikte öğrencilere eğitmen şefler tarafından, ithal peynir sunumları hazırlanarak öğrencilere tattırıldı.

Emmantel, gauda, rokfor, parmesan, gravyer, edam, gorgonzola, brie, camambert ve Hollanda füme gibi ismini sayamadığımız değerli peynir çeşitlerinin, menşei, kullanım ve muhafaza şartları, hakkında bilgiler verildi. Mutfaklarda peynirin önemi, sunum yaparken nelere dikkat edilmesi ve neler ile servis edildiği, menülerde sağladığı çeşitlilik gibi en ince ayrıntılara kadar öğrencilerin soruları cevap buldu.

(SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Taner Öztürk, böyle bir organizasyonda Ekol Food’un eğitime vermiş olduğu desteğin, öğrencilerimizin eğitim ve öğrenimi açısından çok değerli olduğunu vurgulayarak, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin bir parçası olarak Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu bölümleri ile ilgili sektör paydaşlarını öğrencilerimizle bir araya getirmeye devam ederek, onları sektöre fayda sağlayacak bir şekilde eğitmeye devam edeceğiz diye konuştu.

Eğitim sonunda Ekol Food Sakarya bölge müdürü Sn. Cengizhan Akmantar benzer eğitimleri Türkiye genelinde gerçekleştirdiklerini söyleyerek EKOL FOOD ailesi olarak her zaman büyük bir keyifle eğitime destek vermeye devam edeceklerini vurguladı. Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulunun ev sahipliğine teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Peynir tadım eğitimi Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Arif Erdinç Emrem’in plaket ve teşekkür belgelerini takdimi ile son buldu.