Ana içeriğe atla

Amaç

Yiyecek ve içecek hizmetlerinde yasa ve yönetmeliklere uygun, etik ilk ve kurallar doğrultusunda hareket eden, mesleğin gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, sistemli çalışma alışkanlığı kazanmış, nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir.

Hedefler

  • Aşçılığın temel prensiplerini, mutfak hijyen bilgisini, gıda, mutfak ekipmanları  ve zamanın  etkin kullanımı konularında genel bir anlayışa sahip,
  • Menü planlama, yemek pişirme, gıda güvenliği  ve atık yönetimi konularında bilgi ve beceriye sahip,
  • Güncel bilgi ve teknolojiler ışığında ve mesleki etik değerlere bağlı kalarak mutfak bilgi ve becerilerini kullanabilen,
  • Ekip üyeleri ve diğer  departmanlar ile iş birliği içerisinde çalışabilen,
  • Yiyecek içecek profesyonelleri ve yiyecek hizmetini alan bireyler ile sürdürebilir ve etkili iletişim kurabilen,
  • Yiyecek içecek hizmetleri alanında sürdürülebilir ve çevre dostu uygulamalar çerçevesinde sosyal sorumluluk faaliyetlerinde yer alan öğrenciler yetiştirmek.